Orecchiette (91)
De Cecco - Orecchiette (91)
gemaakt met witte bloem, pasta van harde tarwegries en water.
€ 2,49
Prijs per Pak

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
Orecchiette, ook wel "strascicati" of "strascinati" genoemd, is de meest karakteristieke pastavorm uit de Apulische keuken. Het is een ronde schijf die in het midden van de gevallen voorkomt. In de Apulische gastronomische traditie werd van zelfgemaaket pasta orecchiette gemaakt met witte bloem, pasta van harde tarwegries en water. Eenmaal in kleine koekjesdeeg werden ze met de punt van een mes "uittrökken" om een ??soort schelpje te maken en gekeerd met de punt van de duim naar achteren gekeerd. In het traditionele Apulische recept wordt orecchiette samen met broccoli of aardappelen gekookt en geserveerd met een saus van tomaat en pecorinokaas of met klinik en olie. Orecchiette wordt ook wel "Recchie" genoemd en is lekker met groentesaus of een saus van lamsvlees en ricotta.