Bottega Zero White

Bottega Zero White
9,49
Prijs per Fles (M)
Op voorraad

Productomschrijving

Bottega Zero White is een alcoholvrije drank, geproduceerd op basis van druivenmost en gemaakt om te voldoen aan de behoeften van diegenen die om gezondheids- of religieuze redenen geen alcoholische dranken consumeren, of diegenen die om de meest uiteenlopende redenen voorzichtig zijn met hun alcoholgebruik.

Het product heeft net als een mousserende wijn frisheid, levendigheid en charme van de bubbels. Dit product is het resultaat van onderzoek en innovatie bij Bottega. Een alcoholvrij alternatief voor wie geen alcohol wil drinken, maar toch wil proosten op feestelijke momenten, zonder in te leveren op smaak.

Na een zorgvuldige selectie van druiventrossen worden de druiven ontsteeld en zacht geperst. De most wordt op deze manier vervaardigd en wordt in gekoelde tanks gewaard om alcoholische fermentatie te voorkomen. Na toevoeging van kooldioxide wordt het product vervolgens gefilterd en gebotteld.

Een zachte witte kleur met in de neus een intens aroma van druiven en frisse, fruitige en florale tonen. De smaak is zoet, delicaat en evenwichtig met frisheid.

Ideaal op elk moment van de dag, maar ook een uitstekend ingrediënt voor alcoholvrije cocktails. Ook perfect bij diverse desserts zoals taart of gedroogd fruit, maar ook hartige snacks als bijvoorbeeld pizza.

Dit product bestaat uit druivenmost (minimaal 70%), water, citroenzuur en conserveermiddelen (E220 en E242).

Italië
Italië werd door de Grieken van het oudsher het land van de wijn genoemd. In het gehele land wordt wijn geproduceerd en dit komt doordat de omstandigheden om druiven te verbouwen zeer gunstig is. Er zijn door het land enorme verschillen in klimaat en er staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. In het noorden is het relatief koel en in het zuiden zeer heet. De diversiteit aan wijnen is daardoor groot.

Italië is vooral bekend om zowel klassieke bewaarwijnen en mousserende wijnen als nieuwe, bijzondere wijnen. Bekende namen zijn Chianti en Brunello di Montalcino uit Toscane. Prosecco, Ripasso en Amarone (gemaakt van druiven die na de oogst een aantal maanden ingedroogd zijn) uit Veneto. Krachtpatsers als Barolo, Barbaresco en Barbero uit Piemonte. Volle, jam-achtige wijnen uit Puglia en verrassende wijnen van inheemse druivenrassen uit Sicilië.
Vandaag de dag vind je sommige van de beste wijnen ter wereld in Italië.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving